Blog

On the occasion of the Universal Children’s Rights week, children presented the findings and recommendations of the study report “Young Voices, 2017 Albania” at the report findings presentation event organized by Save the Children and People’s Advocate Institution in collaboration with Swedish International Development Cooperation Agency.  “Young Voices Albania, 2017” discovers in depth children’s views […]

Shqipëria renditet në vendin 77 nga 175 vende të vlerësuara në gjithë botën sipas Raportit te ri Global “Shume Femije te Perjashtuar”. Ky pozicionim tregon se në Shqipëri ka ende disa fëmijë që e kanë humbur fëmijërinë e tyre. Treguesit me shkallën më të lartë lidhen me vdekshmërinë e fëmijëve, vonesën në rritje të fëmijëve […]

Për herë të parë hartohet një udhëzues për bashkëpunimin e Institucionit të Avokatit të Popullit me Fëmijët dhe me Shoqërinë Civile. Grupet e Fëmijëve “Zëri 16+”, që operojnë në 4 qytete të Shqipërisë si Durrës, Burrel, Elbasan, Dibër dhe Tiranë, ndihmuan dhe morën pjesë në hartimin e tij. Ata dhanë mendimet, eksperiencat dhe sugjerimet e […]

00

April 17, 2018

Ne kuader te projektit “Per Femijet nga Femijet” mbeshtetur nga Agjensia Suedeze per Zhvillim Nderkombetar, ne datat 11 dhe 12 Prill, grupet e Udhehequra nga Femijet ne Burrel dhe Peshkopi, u mblodhen se bashku per te diskutuar sfidat dhe arritjet e tyre me perfaqesuesit e Ambasades Suedeze ne Shqiperi. Misioni i “Zerit 16 +…”, si […]

Drejtues të Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës kanë pritur sot në ambientet e policisë një grup nxënësish të shkollës 9-vjeçare “Qemal Mici”. Fëmijëve pjesëmarrës, pjesë të organizatës Fëmijët.Com në bashkëpunim me World Vision, Bashkinë Durrës dhe organizata të tjera lokale nga ana e Strukturave të Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës u është mundësuar një prezantim […]

Në Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar, i bëjmë apel autoriteteve të rrisin investimet për fëmijët me aftësi të kufizuara, në nivel qendror dhe lokal, për të siguruar të drejtën e tyre për shërbime cilësore rehabilituese dhe integruese.

Sot në ditën e rinisë Kryesia e Kuvendit të Shqiperisë hapi dyert për të gjithë të rinjtë duke lançuar një program të quajtur “Thirrje për të rinjtë”. Një mbështetje për të rinjtë e qytetit ku të mund të shprehin shqetësimet e tyre duke u gjendur më pranë si pushteti qëndror dhe ai lokal. Për më […]

Për të sjellë në vëmendje të vecantë rëndësinë e parandalimit të institucionalizimit të fëmijëve dhe deinstitucionalizimin si dhe ngritjen e shërbimeve cilesore të kujdestarisë alternative për fëmijët u zhvillua sot Konferenca Kombëtare “Shërbime Alternative Cilësore për Fëmijët pa Kujdes Prindëror në Shqipëri” e organizuar nga Save the Children në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale […]

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve në Situatë Rruge, Rrjeti Shqiptar i Qendrave Ditore për fëmijë në Situate Rruge në partneritet me Save the Children, Agjencinë Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve dhe Bashkinë e Tiranës organizoi një aktivitet ndërgjegjësues, në Parkun Rinia, me mesazh “Mos dhuro para, dhuro kujdes”. Mbështetës të kësaj […]

Në një kohë kur kriza e refugjatëve shkoi nga zemërimi publik drejt frikës. Në një kohë kur politikanët suedezë vendosën të shkojnë nga hapja drejt një pranimi “minimal evropian” kjo e prezantuar edhe në media. Në një kohë kur bombat po vrasin fëmijët në Siri, Suedia dhe Evropa zgjodhën të kërkojnë rrugë të tjera. Në […]


[There are no radio stations in the database]