Blog

00

April 17, 2018

Ne kuader te projektit “Per Femijet nga Femijet” mbeshtetur nga Agjensia Suedeze per Zhvillim Nderkombetar, ne datat 11 dhe 12 Prill, grupet e Udhehequra nga Femijet ne Burrel dhe Peshkopi, u mblodhen se bashku per te diskutuar sfidat dhe arritjet e tyre me perfaqesuesit e Ambasades Suedeze ne Shqiperi. Misioni i “Zerit 16 +…”, si […]

Drejtues të Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës kanë pritur sot në ambientet e policisë një grup nxënësish të shkollës 9-vjeçare “Qemal Mici”. Fëmijëve pjesëmarrës, pjesë të organizatës Fëmijët.Com në bashkëpunim me World Vision, Bashkinë Durrës dhe organizata të tjera lokale nga ana e Strukturave të Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës u është mundësuar një prezantim […]

Në Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar, i bëjmë apel autoriteteve të rrisin investimet për fëmijët me aftësi të kufizuara, në nivel qendror dhe lokal, për të siguruar të drejtën e tyre për shërbime cilësore rehabilituese dhe integruese.

Sot në ditën e rinisë Kryesia e Kuvendit të Shqiperisë hapi dyert për të gjithë të rinjtë duke lançuar një program të quajtur “Thirrje për të rinjtë”. Një mbështetje për të rinjtë e qytetit ku të mund të shprehin shqetësimet e tyre duke u gjendur më pranë si pushteti qëndror dhe ai lokal. Për më […]

Për të sjellë në vëmendje të vecantë rëndësinë e parandalimit të institucionalizimit të fëmijëve dhe deinstitucionalizimin si dhe ngritjen e shërbimeve cilesore të kujdestarisë alternative për fëmijët u zhvillua sot Konferenca Kombëtare “Shërbime Alternative Cilësore për Fëmijët pa Kujdes Prindëror në Shqipëri” e organizuar nga Save the Children në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale […]

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve në Situatë Rruge, Rrjeti Shqiptar i Qendrave Ditore për fëmijë në Situate Rruge në partneritet me Save the Children, Agjencinë Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve dhe Bashkinë e Tiranës organizoi një aktivitet ndërgjegjësues, në Parkun Rinia, me mesazh “Mos dhuro para, dhuro kujdes”. Mbështetës të kësaj […]

Në një kohë kur kriza e refugjatëve shkoi nga zemërimi publik drejt frikës. Në një kohë kur politikanët suedezë vendosën të shkojnë nga hapja drejt një pranimi “minimal evropian” kjo e prezantuar edhe në media. Në një kohë kur bombat po vrasin fëmijët në Siri, Suedia dhe Evropa zgjodhën të kërkojnë rrugë të tjera. Në […]

01

March 24, 2017

Ky projekt synon të rrisë nivelet e pjesëmarrjes së fëmijëve në shkollë, familje dhe komunitet duke përdorur Web radio si një mjet për fëmijët që të shprehen lirisht, të arrijnë dhe të ndikojnë në audiencën e gjerë si dhe tw përmirësojnë aftësitë jetësore.   Underadio do të ndërtohet mbi praktikat e mira ekzistuese, të fuqizuara […]

UNDERADIO Save the Children e konsideron pjesëmarrjen e fëmijëve si jetike për zhvillimin pozitiv të fëmijëve si individë, por njëkohësisht edhe për shoqërinë pasi rrit dhe ushqen qytetarë të ndërgjegjësuar me të drejtat dhe detyrat e tyre. Fëmijët duhet dhe mundet të përfshihen në mënyrë aktive në familje, komunitet dhe më gjerë në shoqëri, si […]

Summary Save the children in Albania has been working for several years with both Children Governments and Child Led groups in different parts of Albania, creating space for national and international advocacy, strengthening capacities of CLG and institutionalizing the role of Children Governments. In order to maximize efforts to strengthen child participation in Albania we […]


[There are no radio stations in the database]