Month: June 2018

Organizata Save the Children publikoi sot në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, raportin “Shumë Fëmijë të Përjashtuar”, ku Shqipëria renditet në vendin 77 nga 175 vende të vlerësuara në gjithë botën. 27 shoqata dhe rrjete zhvilluan sot një marshim proteste dhe nënshkruan një peticion për gjendjen e rëndë të fëmijëve shqiptarë në shumë fusha. Peticioni i […]

Shqipëria renditet në vendin 77 nga 175 vende të vlerësuara në gjithë botën sipas Raportit te ri Global “Shume Femije te Perjashtuar”. Ky pozicionim tregon se në Shqipëri ka ende disa fëmijë që e kanë humbur fëmijërinë e tyre. Treguesit me shkallën më të lartë lidhen me vdekshmërinë e fëmijëve, vonesën në rritje të fëmijëve […]

Për herë të parë hartohet një udhëzues për bashkëpunimin e Institucionit të Avokatit të Popullit me Fëmijët dhe me Shoqërinë Civile. Grupet e Fëmijëve “Zëri 16+”, që operojnë në 4 qytete të Shqipërisë si Durrës, Burrel, Elbasan, Dibër dhe Tiranë, ndihmuan dhe morën pjesë në hartimin e tij. Ata dhanë mendimet, eksperiencat dhe sugjerimet e […]


[There are no radio stations in the database]